Victoria Logård

2013-10-31
23:36:59

Snart så...
I helgen är det tänkt att jag och Micke ska tävla i Enköping. Därför var det programridning som gällde för vår del idag på lektionen. Micke gick faktiskt ganska bra. Sakerna är tyvärr fortfarande ganska svajiga, men han är så sjukt mycket stabilare och trevligare att rida. Konkurrensen är stenhård i helgen och med tanke på att vi inte har tävlat på ett bra tag så är mina förväntningar inte så höga. Jag går in med en inställning på att försöka få en bra känsla. Kul ska det bli i alla fall och dessutom är det perfekt att Martin också ska tävla. Då kan jag få hjälp på framridningen och samtidigt följa med som hästskötare. Kan inte bli bättre!

Trött Micke efter dagens lektion


2013-10-31
23:27:38

Bra dag!
Allting har bara flutit på så grymt bra idag. Hästarna har gått bra och vi har hunnit med det vi skulle.  Idag var det Camillas sista dag här så vi åkte in till Bro och åt en liten avslutningslunch tillsammans. Gott och trevligt! Självklart är det tråkigt att en i teamet lämnar oss, men som tur är kommer världens trevligaste Nina börja jobba med oss istället. Det gillas! 


2013-10-30
22:33:45

Härligt uppvaknande
I morse fick vi en härlig liten överraskning här på gården. I ridhuset låg det nämligen stora högar med träflis som skulle spridas ut. Det var bara att kavla upp ärmarna och börja skotta. Det gick förvånansvärt fort ändå, men jag kan säga att det kommer kännas i kroppen imorgon. Men vi kan i alla fall vara glada över att vi nu har bra underlag i ridhuset. 





2013-10-29
14:56:19

Kostallet
Här hemma händer det saker... Nu är det inte mycket kvar tills kostallet är färdigt. 
 
 

2013-10-27
21:44:41

Wiihooo
Idag var Julia och Fillifjonkan och tävlade en Msv B:4 i Lurbo. Julia tyckte inte alls att det kändes bra, men domaren tyckte tydligen att det gick desto bättre... De kom tvåa på 67% efter klubbkamraten Terese Ahlström. Dessutom kom mammas elev Susanna Hellström fyra. En lyckad tävling med andra ord!!😃🐴⭐


2013-10-27
00:16:50

Problem problem...
Jag är totalt hopplös när det kommer till en sak- att somna i soffan... Jag kan gå från att vara hur pigg som helst till att bara någon minut senare vara totalt däckad. Det spelar ingen roll var eller med vilka jag är med. Det händer nästan varje kväll. Idag hade jag tänkt titta på "så mycket bättre". Jag satte mig i soffan och såg ca 5min av programmet, sen var det kört, igen! Det är så tråkigt! Jag missar ju inte bara det jag så gärna ville se, de runtomkring mig blir dessutom väldigt less på mig (förstår dem fullt ut😜) för att jag är så osocial. De flesta börjar dock vänja sig med att det är så och jag kan ju inte låta bli att tycka det är oerhört skönt att  somna i soffan. Men ändå...!

2013-10-23
00:02:19

.
Dagarna bara flyger förbi. Vips är en dag över, veckan är slut och det är dags för nästa att börja . Det är ungefär så det känns. Denna dag började dock inte så bra... När jag skulle åka till jobbet i morse insåg jag att jag hade fått punka på bilen. Jippi... Som tur var sov jag i Norrtälje i natt så jag kunde få hjälp av mamma att fixa det. 

Något som däremot var mycket bättre med dagen var att  min kompis Sara har varit här och hälsat på och hjälpt till i stallet. Kul att äntligen  få träffas eftersom det inte hinns med så ofta nuförtiden. Måste säga att vi har hunnit med rätt mycket idag. Alla hästarna har blivit ordentligt ridna, jag har klippt två hästar och några har fått sig ett bad.  

Imorgon väntar ännu en arbetsdag. Jag ska följa med Tessan (min kollega) på tävling på Strömsholm. Ska bli roligt! 

Tessan och hennes Aqua!


2013-10-19
22:15:05

Bra dagar
Igår fyllde världens bästa Linus 20 år. Det firades tillsammans med hans släkt och vänner i hans lägenhet. Firandet kunde inte ha blivit mer lyckat. Superhärliga människor, gott fika och mysig stämning förgyllde kvällen.

Idag har vi bland annat varit på Väddö där Väddö Hästsällskap arrangerade en dressyrtävling. Jag tog med mig Lady dit för att låta henne få träna på att komma bort till nya ställen. Hon skötte sig fantastiskt bra! Duktig att lasta, avslappnad i hanteringen och naturligtvis var hon så vacker som bara hon kan vara 😉 tyvärr tyckte hon att saker och ting var lite för läskiga när vi var inne på banan, vilket resulterade i hon inte lyssnade så bra på hjälperna. Det slutade med att jag utgick, men jag är ändå stolt över att hon skötte sig så bra ändå. I protokollet var det i princip bara blandat med nollor och åttor, hahah! Men det känns riktigt bra i alla fall att jag vet att hon kommer bli en riktigt fin tävlingshäst i framtiden😃




2013-10-16
08:34:36

Härlig morgon!



2013-10-15
23:08:47

Höst


Nu märks det verkligen att det är höst. Trädens kronor skiftar så fint i gult, orange och rött. Kylan börjar komma krypande och mössorna används flitigt. 

Under hela helgen har jag varit ledig och bara njutit av att vara just ledig. Därför fick Micke bara joggas igår, men idag kunde vi rida ett ordentligt pass. Micke börjar bli sååå fin! Han har äntligen börjat bli lite stadig och lydig! Men vi har fortfarande mycket kvar att jobba på... På söndag tänkte vi ställa upp i en Msv A då det är KM här på gården och om två veckor ska vi starta vår sista tävling för året i Enköping. Med andra ord är det bara att trimma på nu! Det ska bli riktigt kul att få tävla igen, men självklart är det lite nervöst också eftersom det nu var ett tag sen... 




2013-10-10
23:24:47

Trötta men glada!
Micke gick såååå bra idag!! Nu börjar det verkligen hända saker. Vi har jobbat mycket med att han ska vara kvick, alert och väl framme för hjälperna. Idag kändes det som att polletten hade trillat ner och att han därmed verkligen förstod vad jag menade. Efter ridpasset var vi båda väldigt trötta men också otroligt glada! Nu är jag galet taggad på att träna,träna träna!!




2013-10-10
00:42:03

Mamma på besök
Igår var det lite smått kaos här... Två hovslagare och en tandläkare var här samtidigt och mitt i allt ska ju allt annat som fordring, ridning, in- och utsläpp också fungera. Men vi klarade av det! När dagen var slut var vi dock också rätt slut... Som tur var så var ju mamma här och hälsade på så hon fick hjälpa till lite grann. 

Jag har ju gått och varit lite smått nervös för vad mamma skulle tycka om Micke. I vanliga fall ser hon ju när jag rider flera gånger i veckan och nu har hon inte sett oss på 2 månader... Men hon tyckte faktiskt att det har blivit en stor skillnad på honom. Framför allt så har han blivit mycket stadigare . Så nu kan jag pusta ut😉 Även om det har känts väldigt rätt i träningen och jag litar på Martins tänk så är mamma mitt andra samvete och den som har hjälpt mig under alla år. Så det var skönt att få bekräftat även från hennes håll att vi är på rätt väg 😉

2013-10-07
23:15:36

Måndag
Den här dagen har flutit på rätt bra måste jag säga. Hästarna har gått jättebra, ingenting har trasslat och humöret har varit på topp😉 Har hunnit med att rida tre hästar och longerat en. Det är ganska lagom mängd ridning för min del just nu för att både stallarbete och ridning ska gå så bra som möjligt.

Imorgon blir det dock en lite mer hektisk dag. Vi är bara två som jobbar, tandläkaren kommer till några hästar, hovslagaren till några andra och innan dess ska hästarna vara ridna... Men det positiva är att mamma och lilla Astrid kommer och hälsar på imorgon! Ska bli så kul!!! Men det är också lite pirrigt. Mamma har ju inte sett Micke under de 2 månader som jag har jobbat här... Hoppas hon ser någon skillnad...!
Världens goaste lilla Astrid

2013-10-06
23:10:38

Söndag
Söndag betyder vilodag för hästarna. Därför är det en perfekt dag för oss att göra sysslor som att städa stallet, frisera och putsa lite extra på hästarna samt fix av andra saker som vi inte hinner med annars. Idag hade hästarna haft en ordentlig mysstund i leran. Kul för dem, men dock inte riktigt lika roligt för oss att ta reda på dem sen...



2013-10-05
22:27:18

Stallets livsnjutare
Om det är något som Double Diamond (även kallad Dubbe) är bra på så är det att mysa. Han älskar att stå och pilla på en när man kommer in i boxen. Ju längre gosstund desto bättre! Att försöka hitta en mumsig godisbit i fickan eller dra i en dragkedja på jackan tycker han är superkul. Dessutom njuter han verkligen av att bli ryktad och masserad. En riktig mysgubbe är vad han är!  Att han är älskad av allt och alla runtomkring honom är inte så konstigt..







2013-10-04
23:38:58

Träning
Vet ni vad jag fick göra idag?

Idag var Martin iväg och tränade på en landslagsträning för Lussan och jag fick följa med! Sjukt kul!! Är så oerhört tacksam för att jag får följa med på så många roliga saker! Träningen höll till på fantastiskt fina Ledingenäs Gård. Jag blev helt kär i stället. Där vill jag bo! Allt, verkligen ALLT var så otroligt fint! Martin var dessutom väldigt nöjd med träningen- en lyckad eftermiddag blev det med andra ord!





2013-10-04
23:31:31

.
Ååå jag har sååå mycket att berätta men mitt internet har varit såååå segt. Nu hoppas jag på att det ska bli lite bättre...!

Så vad har hänt under den här veckan som har gått utan att jag har bloggat...?

Förra fredagen hade vi en riktig tjejkväll jag, Julia, mamma och mormor. Först träffades vi och åt middag tillsammans innan vi gick på Globen och såg när Spanska ridskolan hade uppvisning. Sjukt häftigt var vad det var! Där kan vi snacka om lydiga hästar!! Dessutom  var det väldigt mysigt att få umgås bara vi "tjejer".







I övrigt rullar dagarna bara på. Det är fullt upp hela tiden och vi har riktigt kul. I onsdags var jag ledig och då hade jag en myskväll med lillebrorsan Oscar. Vi gick på marknad och tittade på bio. Man uppskattar verkligen sin familj mer när man inte träffar dem så ofta... Därför tycker jag att det är extra kul att Julia kom ikväll och hälsar på mig och ska vara med och jobba imorgon!