Victoria Logård

2013-11-30
22:37:00

.



2013-11-30
19:41:09

Cirkus
Jag lever verkligen drömmen! Det är så himla underbart att kunna gå runt här och få se hur allting verkligen fungerar. Helt oslagbart! Jag kan säga att det är en riktig cirkus. I början höll jag på att tappa hakan, men nu börjar man vänja sig vid det ständiga kaoset. Kul är det i alla fall! Hästarna sköter sig över förväntan. Det är egentligen helt otroligt att de tål så mycket som de faktiskt gör. 


2013-11-30
02:48:20

.



2013-11-30
02:44:38

.



2013-11-28
13:02:16

Träning på Hovet




2013-11-28
10:20:14

Morgonpromenad

Ensamma i arenan

2013-11-27
22:43:51

Globen dag 1
Nu är vi installerade och Martin har varit med på genrepet. Wyona verkar inte tycka att det är något konstigt alls med strålkastare, tusen små shettisar, cowboys, lastbilar, en och annan anka och den gigantiska arenan. Det är en cool dam det där! Imorgon ska jag upp och gå med Wyona på morgonen, sen väntar lite träning vid 2 och sen är det show på kvällen. Men först väntar en natts sömn i Jennie Larssons lastbil med hennes hästskötare Ninni.


2013-11-26
19:40:29

Såååå häftigt!!!
Nu är det dags för den årliga "Globenveckan". Jag trodde att jag inte skulle kunna gå på det i år eftersom jag ska jobba hela helgen, MEN sen har jag ju världens bästa jobb... 

Martin ska vara med i ett shownummer på Globen vilket betyder att hästen (Wyona) kommer vara där under hela veckan. Jag kommer därför att få vara där som hästskötare under hela tiden. Hur coolt är inte det?! Jag är så sjukt taggad!!! Imorgon åker vi och jag ska försöka blogga så mycket som möjligt därifrån!

2013-11-21
22:37:12

Torsdag
Det känns som att det har hänt massor av saker idag... Martin kände sig inte riktigt frisk så han tog det lugnt på förmiddagen. Vi kunde därför börja med att göra  stallsysslorna lite fort och rida ett par hästar. Vid lunch red Martin lektion på 4 hästar för Ubbe. Efter det var det dags för våra lektioner för Martin. Okej, det kanske inte har hänt så ovanligt mycket, men det bara känns så. Dagarna fortsätter dock att flyga fram! Jag har så otroligt kul på jobbet. Ibland får man till och med kramp i magen av allt skratt, haha! Knasigare, roligare och bättre kollegor får man leta efter! 

Micke gick också bra idag. Det är sååå jäkla kul att få träna ordentligt igen! Jag vill aldrig att ridpassen ska sluta. Det finns så mycket som man bara vill nöta, nöta och nöta på, men det kommer väl... Glad är jag i alla fall att jag har en så fin häst!!





2013-11-20
12:58:18

Lite bilder på Lady
 
 

2013-11-18
23:47:06

Full rulle
Det händer mycket här på gården just nu. Flera hästar har visats, nya hästar har kommit och vi fortsätter jobba på för att hålla stallet i bästa skick. Så kul! 

Idag har vi haft en riktigt bra dag. Eller det har varit en typisk måndag, vilket betyder att alla är pigga, glada och framför allt rätt flamsiga. Haha! Det är så underbart att man kan ha så sjukt kul på jobbet som vi har. Idag hade vi till exempel lite dans i ridhuset som uppvärmning. Tänk om alla kunde få ha det så!




2013-11-18
00:09:44

Wiihoo
Idag har jag fått hit Micke igen!! Mamma var snäll som ställde upp med att hjälpa mig att byta hästar, så nu är Lady hemma och Micke tillbaka hos mig. Har längtat efter honom så det ska bli kul att få börja träna igen. 

Under kvällen hade jag och Nina lite "söndagsmys" genom att klippa varsin häst. Micke är inte världens snällaste att klippa, men han skötte sig faktiskt riktigt bra! Nu jäklar ska här tränas!!!

(Visst ser han typ ut som ett av marsvinen i filmen G-Force på den här bilden?! Haha lilla Micke....)

2013-11-16
08:49:06

Bästa Lady
Både igår och i förrgår red jag lektion på Lady. Hon är ju bara sååå fin!! Alla som har sett henne har blivit super förtjusta i henne och kan inte förstå att hon bara är 3år. Jag är verkligen otroligt lycklig över att få ha henne! 

Idag är jag ledig och ska bara njuta av dagen med härliga människor. Imorgon kommer mamma till gården och då ska vi byta häst igen. Micke har nu fått vila i 2 veckor så det är dags för han att komma igång igen. Ska bli kul! Har saknat honom medan han har varit hemma...




2013-11-13
23:01:32

Världens bästa!
När jag jobbade på Hästshopen sålde vi MASSOR av Horselyx Mini slickgodis. Alla var helt lyriska! Kunder berättade om hur de fått hästarna att vara snälla vid skoning, klippning, lastning osv... Hästarna älskade slickgodiset helt enkelt och självklart var vi också tvungna att testa! 

Även våra hästar blev frälsta, men den som det funkar allra bäst på är min lilla 1-åring Florence. Hon är väldigt känslig och lite skygg. När vi sträckte fram byttan med skickgodiset kunde vi sätta på henne grimman, borsta, frisera och lyfta hovarna mm. (brukar annars vara lite knepigt att göra det haha...). Jag kan verkligen rekommendera Horselyx Mini för er som har problem med era hästar. Självklart är ju målet att man inte ska behöva använda sig av några hjälpmedel, men de kan ju vara ett bra "medel" för att så småningom nå "målet". Om inte annat tycker hästarna att det är väldigt gott!!
Dessa finna att köpa på Hästshopen! Länken hittar du här: http://hastshopen.se/product.html/horslyx-mini?category_id=121




2013-11-10
23:07:09

Helgen
Nu är vi tillbaka igen från kryssningen, men åå va roligt vi hade! Så himla underbart att få umgås med så härliga människor och göra något helt annat. Känns nästan som att man har varit borta en vecka även om det bara var över en natt... I morse var det dock otroligt segt att gå upp och köra tillbaka till jobbet. Fick verkligen kämpa för att hålla ögonen uppe, men som tur var så kunde mamma hjälpa mig att hålla mig vaken genom telefonen. 


Eftersom det är söndag har hästarna fått ta det lugnt och antingen longerats eller promenerats. Jag och Nina var iväg en sväng och shoppade på Ikea för att piffa upp stallet lite. Kul med lite nytt! 



2013-11-08
15:34:48

Ledig
Igår red jag lektion på världens finaste Lady. Är verkligen så otroligt tacksam för att jag får rida en så fin häst! Martin gav henne mycket beröm och tyckte hon var duktig som bara är 3 år men ändå är så stadig. 

Idag och imorgon är jag helt ledig. Därför passar jag på att följa med Linus och hans familj och släktingar på en kryssning. Ska bli superkul!!



2013-11-05
23:34:14

Bästa dagen
Idag har allting bara gått så otroligt bra! Trots att alla var lite trötta och att det regna ute så har stämningen varit på topp! Vi har som regel här att vi alltid lyssnar på lugna favoriter när det är ruskigt väder ute. Det förgyller hela stämningen ännu mer och man går bara runt och myser! Men vi har faktiskt fått lite gjort idag också... Alla hästar har blivit ridna ordentligt. Jag har fått rida fem hästar. Lika kul som vanligt att få rida så pass mycket! Lady var lite spänd idag med, men slappnade av mot slutet mycket bättre än igår. För övrigt har allting bara rullat på. När jag kom hem stack jag ut och sprang en liten runda (kan säga att jag somnade ganska fort i soffan sen...), men det var otroligt skönt! Nu är det bara att ladda upp för en ny arbetsdag!😃





2013-11-04
23:51:25

Bra start på veckan!
I lördags när mamma kom hade hon med sig Lady till gården. Micke fick därför åka hem med mamma igår för att få lite vila, medan Lady får vara här och träna. Red henne en sväng idag och man kan ju inte bli annat än lycklig!! Tänk att jag får ha en så fin häst! Hon är verkligen snygg, kvick och "modern".   En helt annan häst jämfört med Micke som är så stor och långsam i sina rörelser. 

De som såg henne idag tyckte hon var fantastisk! Ska bli spännande att se vad Martin tycker om henne...



2013-11-04
23:41:36

Bästa åskådaren



2013-11-03
19:25:54

Tävling i Enköping dag 2
Jag är så stolt över Micke! Idag startade vi då en St George. Konkurrensen var stenhård och jag kände att det var nästintill ett självmordsuppdrag. Men vi överlevde!😜 Micke skötte sig faktiskt riktigt bra. Tidigare har han kastat med huvudet, varit spänd och tittig. Idag "gick" han! Vi fick några missar och vi hade inget tryck, men för att vara oss där vi är just nu så gick det riktigt bra. Vi slutade på 60.8%, vilket jag kanske tycker var lite lågt, men samtidigt var domarnas kommentarer helt rätt. Det var dessutom en nationell George med tuff konkurrens och vi har inte tävlat på evigheter.... Så jag är nöjd! 


2013-11-02
20:55:37

Dagens hästskötare/ hejarklack






2013-11-02
20:52:26

Tävling Enköping
Då var den här tävlingsdagen över. Micke var ett monster när vi lastade ut honom ur lastbilen, men på framridningen var han riktigt mjuk och fin. När vi kom in på banan blev han lite spänd och tittig. Han slappnade dock av efter ett tag och då flöt allting på riktigt bra. Micke har aldrig bjudit så fint någonsin inne på banan som han gjorde idag. Vanligtvis brukar jag vara helt slut i benen efter ritten, men inte idag. Dessutom kändes han ovanligt lösgjord och fin. Tyvärr fick vi några större missar som drog ner ganska mycket vilket gjorde att resultatet blev 64%, men på det stora hela är jag nöjd. 

För Martin gick det däremot RIKTIGT bra! Med Double Diamond vann han Intermediaire I på 71%! Grym chef!!!

2013-11-02
06:45:54

Tävlingsdags
Det blev en lååång dag igår... Eftersom Camilla har slutat och Nina inte bara kan släppa allt på sitt förra jobb så fick jag jobba själv en del. I vanliga fall är det inte så farligt, men igår blev det extra mycket eftersom det var tre hästar som skulle tävlingsfixas med allt vad det innebär... Men tillslut blev jag klar i alla fall! 

 Idag ska då alltså jag och Micke starta Msv B:5 i Enköping och Martin startar Dubbe och Casai i Intermediaire. Så nu är det bara att ladda upp ordentligt! Lite nervöst eftersom jag inte har tävlat på länge, men det är skönt att både mamma och Martin kommer vara på plats och stötta! 

2013-11-01
06:00:38

Hur snygg...?

... skulle inte Micke vara i dom här?! Snacka om tuffa!! Fler färger och djurmotiv finns på den här länken http://hastshopen.se/product.html/hg-bell-boots-cow-m?category_id=115