Victoria Logård

2013-08-30
09:21:30

Skämt?

När vi kom till stallet i morse upptäckte vi att det var vattenläckage i halva stallet. Kuuuuul...


2013-08-30
06:00:12

.

Precis som alla andra dagar har varit hittills här på Lejondal har även denna dag varit rolig och lärorik. Ingen dag är den andra lik, alltid händer det något nytt! Vi är tre hästskötare i stallet; jag, Therese och Camilla. Camilla har haft semester i 10 dagar, men imorgon är vi full styrka igen och kan då börja hela systemet på riktigt.

Som sagt så har vi riktigt roligt när vi jobbar, både mellan oss arbetande på gården och med hästarna. Jag har ridit 3 hästar idag plus en lektion med Micke. Det gick dock inte lika bra. Han var stökig och rätt istadig. Martin bygger sin ridning mycket på att hästarna ska vara runda och låga i formen, noggranna övergångar samt att gå undan för innerskänkel till ytterhanden. Det har fungerat asbra på Micke hittills, men idag var det en del protester. Trist! Men det är sånt som händer ibland. Tror att han kan ha varit kissnödig.. Imorgon tar vi nya tag!


2013-08-28
22:55:39

Underbar dag!

Martin kände sig tyvärr inte riktigt frisk idag. Därför fick jag och Therese lite fler hästar att rida, vilket bara var roligt! Vi hade överlag ett bra flyt i arbetet idag. Det fantastiska vädret gör ju att det hela inte blir direkt sämre ;) Efter lunchen red vi ut på stubbåkern med våra hästar. Det var helt underbart! Åkern var gigantisk och hästarna var supertaggade. Micke gjorde hopp och skutt som jag aldrig upplevt honom göra förut, man jag bara skrattade haha! Åå vad det var härligt!!


2013-08-25
22:20:13

Ledig

Igår hade jag världens bästa lediga dag. Eller egentligen började det härliga på fredagskvällen när jag och Linus åkte till Väddö och hälsade på hans familj. Det var såå mysigt! Sen fortsatte det bara samma i samma anda. Jag träffade min familj (till och med mormor som var och hälsade på), red och myste med hästarna där hemma, träffade kompisar och gick på en kräftskiva på kvällen. Så himla underbart att få träffa alla igen!

Det var dock inte lika mysigt att gå upp vid 04.15 i morse... Martin var och tävlade på Caritza idag och därför fick jag göra i ordning henne på morgonen. Det var en aning segt att gå upp kan jag säga, men under eftermiddagen insåg jag att jag var riktigt glad över att vara tillbaka igen. Imorgon är det ny vecka och nya tag! Längtar!


Förresten Martin och Caritza kom tvåa i Msv B:2 på 69.5%! Grymma!!!


2013-08-23
06:20:41

True


2013-08-23
06:18:59

Ny dag, nya tag

Igår hade vi en hyfsat lugn dag, men när jag kom hem var min kropp ändå som överkokt spagetti. Hade med andra ord ingen riktig styrsel på någonting ;) Idag gäller det dock att vara på alerten. Ubbe kommer och har träningar för Martin vilket betyder att det är mycket mer att fixa med hästarna, jag ska packa inför Martins tävling på söndag och Tessan som jag jobbar med måste sluta redan vid tre. Själv så är jag ledig imorgon, därför vill jag bli klar i hyfsad tid så jag slipper komma hem mitt i natten. Alltså är det bara att ladda upp inför en rolig men något hektisk dag!


2013-08-22
23:36:11

Torsdag

Dagarna bara flyger förbi! Ju mer jag börjar komma in i jobbet, ju mer gillar jag det. I början var omställningen stor. Även om jag har varit förberedd på det här länge nu, så var det större att komma till ett nytt ställe än jag väntat mig. Jag älskar att träffa nya människor och få uppleva nya miljöer, men det var också lite ovant att inte träffa de som man är van vid att träffa varje dag. Nu har ju jag en väldigt tur som har min hemort bara 1 timme ifrån jobbet, vilket gör det möjligt att åka hem när jag känner för det. Som det känns just nu så är jag väldigt lycklig över mitt nya jobb. Jag börjar lära känna alla i stallet mycket bättre, mina arbetsdagar är lärorika och roliga och sist men inte minst så är träningen för Martin riktigt bra. Jag hoppas att det fortsätter i den här riktningen!


2013-08-20
22:27:39

Älskar...

Mina nya ridbyxor!! Skulle kunna använda dem jämt! Mina förra jeansridbyxor från Pikeur använda jag bokstavligen jämt och som det verkar just nu så blir det nog samma sak med de här. Det bästa med jeans är att de inte blir lika lätt smutsiga, är tåligare och ja... så sjukt snygga!


2013-08-18
13:49:07

Vinst!

Dubbe gick kanon vilket ledde till en vinst på 69%! Så jäkla kul! Är verkligen superglad att jag fick följa med till Ericsberg på så pass stora och fina tävlingar. Något som också var kul men samtidigt extremt pinsamt var att de delade ut hästskötarpris. Jag fick alltså gå med in på prisutdelningen, ta emot pris och som om inte det räckte så blev jag även intervjuad. Ja ni läste rätt- de intervjuade mig med mikrofon och allt! Jag är så obekväm när det gäller sånt där. Att rida inför publik går hur bra som helst, men att prata inför så pass mycket människor är lite värre... Men jag överlevde tack och lov ;)


2013-08-18
06:49:21

.

Igår hade jag min lediga dag. Det var superskönt att få ta sovmorgon samt att få träffa mina nära och kära. Passade dessutom på att rida lilla Lady. Hon är ju så fin!! Den hästen är verkligen underbar att rida!

Idag är det dock nya tag som gäller. Var uppe vid 4 i morse för att göra i ordning Double Diamond som ska tävla i Ericsberg idag. Ska bli så jäkla kul att få hänga med!!!


2013-08-17
14:33:17

Jaaaa

Måste säga att det här verkar vara en riktig turdag. Julia har precis vunnit en Msv C:1 på 72% på Fillifjonkan!!! Så jäkla kul!! Dessutom ligger min förra ponny Valdo tvåa på SM med 72%! Dör av lycka för deras skull!!!


2013-08-16
23:17:56

Full rulle

Idag var det verkligen "full fart i stallet" ;) Hovslagen kom, Martin skulle som sagt rida för Ubbe, en häst skulle visas för eventuella köpare, jag skulle rida lektion, resten av hästarna skulle motioneras och alla andra sysslor skulle göras.

Micke gick superbra under lektionen! Han har blivit 1000 gånger mer lösgjord under den här tiden och idag kunde vi träna lite skolor och mer samling. Kul! Ridningen är så mycket roligare när han känns så mjuk och fin!

Det var också väldigt roligt att få träffa Ubbe igen. Det var ett bra tag sen nu. Martin var väldigt nöjd med alla hästar och med lektionerna.

För övrigt var vi ovanligt effektiva idag. Efter Ubbe-träningarna ska hästarna masseras, stretchas, skrittas av LÄNGE, ledas igen, linimentas, ryktas osv. Det tar alltså ett tag. Men det är också roligt att verkligen kunna lägga ner den tiden på varje häst.


2013-08-16
06:29:03

God morgon!

Den här morgonen blir hektisk. Vi har en visning kl 10, jag ska rida lektion för Martin och allt annat ska göras klart i stallet innan lunch. Efter lunch kommer Ubbe och ska ha lektioner för Martin och om vi är klara med allting får vi sitta och titta på. Ska bli väldigt roligt! Imorgon är jag ledig så därför kommer jag även bege mig hemåt under kvällen. En rolig dag väntar med andra ord!


2013-08-15
09:54:19

Morgonfika


2013-08-14
23:44:56

Räddare i "nöden"

När det är lite stressigt och man har mycket att göra gäller det att få toabesök och liknande att gå fort. Eftersom vår toalett ligger längst bort i ridhuset (ca 200m) från stallet är det inte alltid så lätt att komma iväg. Därför har min cykel numera blivit en mycket trogen vän till oss hästskötare. Vi har dock inte kommit på något bra namn än... Måste klura på det... för en trogen vän måste ju ha ett välförtjänt namn ;)


2013-08-14
23:34:54

.


2013-08-14
12:45:58

.

Micke gick såå bra igår!! Jag är så otroligt nöjd med träningen hittills. Tyvärr verkar mitt inlägg som jag skrev igår inte ha kommit upp här... Men jag ville i alla fall bara säga att jag har lärt mig massor på bara en vecka och tänk då hur det kommer bli om några månader...!


2013-08-12
22:54:15

Sprenger

Under flera dagar har jag fått rida en 6-åring här hos Martin. Jag tycker verkligen om honom, men han har hela tiden varit lite stökig i munnen. Idag sa Martin att jag skulle testa rida med ett Sprenger Dynamic RS Bradoon- bett och SHIT vilken skillnad det blev! Trodde aldrig att ett bett kunde göra en sådan förändring på en häst! Helt plötsligt gick han stilla med huvudet och var tillfreds i munnen. Måste bara införskaffa ett likadant till Micke!!


2013-08-12
22:39:25

Yeees

Snart är det slut på campinglivet! Ska få bo hos mina kusiner i Järfälla som ligger bara 15min härifrån! Sååå skönt!!!


2013-08-10
17:27:25

.
 

2013-08-10
17:18:00

Crosstävling

Nu är vi på väg hem. Tävlingen gick helt okej. Det var faktiskt förvånansvärt roligt att följa med. Kul att bli lite insatt i en annan sport och framförallt att få tillbringa dagen med Linus och hans pappa. En ganska bra ledig dag helt enkelt! Nu laddar jag inför morgondagens jobb!

 


2013-08-10
06:48:59

Ledig

Idag är det min lediga dag. Jag tror inte att vi var tillbaka i stallet för än vid 21 igår vilket resulterade i att jag var hemma i Norrtälje vid midnatt. En lång dag alltså! Från en tävling till en annan så har jag lovat att följa med Linus på crosstävling idag. Det blev alltså ingen sovmorgon för mig inte. Men det ska bli väldigt roligt!


2013-08-10
06:42:06

Casai


2013-08-10
06:38:25

Jobb jobb

Dagarna bara flyger fram. Jag vet inte var timmarna tar vägen. Trots att vi knappt tar någon paus vid lunch och att vi jobbar på i full fart hela dagarna så är det precis att vi hinner bli klara till middagstid. Räknade ut att jag har jobbat 46 timmar på 4 arbetsdagar, men jag mår såå bra av det! På något vis så känns det som att min kropp blir nöjd av att röra på sig så mycket.

De senaste dagarna har jag fått rida en hel del olika hästar, vilket är otroligt roligt och lärorikt. Har faktiskt lite träningsvärk haha! Eftersom jag inte har tränat för Martin förut så är allting ganska nytt för mig, men jag lär mig hur MYCKET som helst- VARJE dag!

Igår var jag med Martin till Vallentuna där årets lag- SM går av stapeln. Det var superkul att få följa med! Blev dock väldigt tävlingssugen själv... Han startade Casai i Msv A:1 men en del missar gjorde tyvärr att resultatet inte blev bättre än 60%.


2013-08-06
23:11:20

Lycka

Ännu en dag med full fart! Det har varit konstant farande hit och dit. Tror jag vilade och åt lunch på 10 minuter. Men idag känner jag mig inte särskilt trött utan snarare nöjd. Har städat fiket och fått rida 2 hästar plus en lektion på Micke.

Vi fick träna mycket i låg form och massor av övergångar, vilket var nyttigt för oss båda!

Som grädde på moset kom Linus hit och hälsade på under kvällen. Så himla härligt att få träffa honom igen! Den här dagen har varit absolut toppen!


2013-08-05
22:35:31

Wii

Idag kom världens bästa mamma och lilla Astrid hit med Micke så nu har jag äntligen min egen häst på plats. Som om det inte var nog med att de kom så hade mamma också med sig en pizza- den var sjuuukt efterlängtad kan jag säga!

Under kvällen red jag Micke. Han kändes fräsch på alla sätt och vis, men var dock väldigt spänd på allt i omgivningen. Hoppas han lugnar ner sig till imorgon...


2013-08-05
14:03:58

.

Den som tror att ridsporten bara är en glamorös sport har nog fått det hela lite om bakfoten. Ett tag framöver kommer jag att bo i husvagn här hos Martin. Ja, som sagt så är mitt liv inte så flashigt just nu, men men...


2013-08-04
21:47:39

Jaaa

Julia och Fille vann dagens klass på 69% och segrade därmed även i cupen!!! Så jädrans roligt!!!!


2013-08-04
21:45:27

Första arbetsdagen

Sista dagen hemma i tryggheten kunde inte ha varit så mycket bättre. Som om det inte var nog med det underbara vädret så fick jag även vara med om ett superfint bröllop ute på Väddö med många härliga människor. Dessvärre blev det lite si och så med sömnen...

Efter att ha sovit i lite drygt 4 timmar var det bara att pallra sig upp. Med en fullpackad bil, sömniga ögon och en fralla i handen var jag beredd för min första dag på jobbet. Numer bor jag alltså i Bro och jobbar hos Martin Ågevall. Jag fick jobba ensam i stort sett hela dagen eftersom Martin är i Östersund och Camilla (en av de andra hästskötarna) var ledig. Det var svettigt och mycket att göra, men självklart var det roligt också! Nu är jag dock rätt mör i kroppen och längtar efter att få bädda ner mig.


2013-08-03
10:48:18

Det enda som behövdes var tid

Jag är så glad!!! Nu har vi haft Florence (min 1-åring) i lite drygt 2 månader. När vi hämtade henne var hon minst sagt speciell. Det gick inte att ta i henne överhuvudtaget. Så fort man kom nära skuggade hon undan eller vände rumpan till och sparkade. Allt efter som tiden har gått har hon accepterat oss mer och mer, men det har gått långsamt. Igår hände dock ett mirakel. När jag tog in henne från betet kunde jag för första gången sätta på grimman! Dessutom kunde jag lyfta ett framben och borsta på henne. Så himla häftigt! Jag tror att det har varit bra för henne att få ha gått på bete och därmed ha fått både tid och distans från en ordentlig närkontakt från oss människor. Nu verkar det som att hon har accepterat oss och det går äntligen att hantera henne som en "vanlig" häst. Otroligt skönt och roligt!


2013-08-02
14:46:21

Yeees!!

Julia och Fillifjonkan är och tävlar på Gripen idag. I första klassen som var en Msv C:1 red de ihop 66.1% och kom tvåa!!! Bara 0.2% ifrån vinnaren!!! Så himla roligt! Nu håller jag tummarna för att det ska gå bra även i nästa klass...


2013-08-02
11:30:05

Massage

God morgon i det fina vädret! Hoppas allt är bra med er!

Även denna dag ägnas åt att packa. Jag har inte jättemycket kvar, men jag ska även hinna med att träffa mina vänner och framförallt umgås med Linus så mycket som möjligt innan jag åker. Micke får ta det lite lugnt så han är fit for fight lagom till vi ska flytta. Igår fick han även lite massage av Mie Annerbäck som är inackordering hos oss. Helt perfekt att ha en equiterapeut i stallet som kan se över hästarna ibland. Hon sa att Micke kändes fin i kroppen, vilket var otroligt skönt att höra.


2013-08-01
12:24:54

Packa packa packa

Tvättmaskinen går för fulla muggar. Packlistor hit, packlistor dit. Mycket är det som ska fixas inför flytten. Men roligt är det! Planen är ju att jag ska komma hem på min lediga dag så det är ju inte hela världen om jag glömmer något och det finns ju faktiskt affärer! ;) Men ändå... Tänk att det bara är 3 dagar kvar! Jag har ju längtat efter det här under så många år och nu är det snart dags...